Hoe verloopt een vertaaltraject?

Met een goede voorbereiding op het vertaalproces bespaart u tijd en geld!

Vertaalinstructies

Laat uw content vóór vertaling altijd redigeren. Instrueer de vertaler over het beoogde publiek en eventuele voorkeuren qua:

  • Toon en taalgebruik
  • Terminologie

Hoe duidelijker u uw wensen en voorkeuren aangeeft, des te beter kan ik die toepassen in de vertaling. Vul eventueel het standaard vertaalinstructieformulier in (pdf).

download formulier

Document aanleveren

Stuur uw bestanden vertrouwelijk via het offerteformulier. Ik kan bestanden in vrijwel elke indeling vertalen, zelfs pdf-bestanden.

Gewoonlijk ontvangt u tijdens kantooruren binnen enkele uren een gespecificeerde offerte op maat, maar ten minste binnen 24 uur!Nadat u uw document hebt aangeleverd, verwerk ik de content volgens onderstaande stappen.


Analyse

Op basis van uw bestanden en vertaalinstructies stuur ik een prijsopgave met de doorlooptijd voor uw vertaalopdracht.

De doorlooptijd hangt onder meer af van het woordaantal, de moeilijkheidsgraad en de gewenste levertijd. Ik vertaal gemiddeld 2500 woorden per dag.

bekijk tarieven

Vertalen

Nadat u de offerte hebt aanvaard, plan ik de opdracht in en krijgt u de datum van oplevering. Vervolgens voer ik het eigenlijke vertaalwerk uit.

Elke vertaling is gegarandeerd voor 100% mensenwerk, met assistentie van de modernste technologie.

Erwin van Wouw, technisch vertaler

Proeflezen

Na vertaling controleer ik uw tekst op:

  • Juist en consistent gebruik van stijl en zinsconstructies
  • Consistent gebruik van terminologie
  • Spelfouten, tikfouten en grammaticale gebreken
  • Juist gebruik van interpunctie
  • Overeenstemming tussen cijfers bron- en doeltekst

Oplevering

Ik mail u de voltooide vertaling zo spoedig mogelijk, uiteraard binnen de afgesproken tijd. Omdat ik de oorspronkelijke opmaak van het document heb behouden, kunt u er direct mee aan de slag!

Mocht u na oplevering nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag. Eventuele onregelmatigheden los ik zo spoedig mogelijk op.

Betaling

Na voltooiing van het vertaalproces ontvangt u de factuur. BlacKKite biedt meerdere betaalmethoden om de factuur te voldoen. Ik vraag u het totaalbedrag binnen 21 dagen over te maken op het rekeningnummer dat staat vermeld op de factuur.

vraag offerte aan