Handleiding vertalen van Engels naar Nederlands

Wilt u uw handleiding vertalen van Engels naar Nederlands?

Gediplomeerd technisch vertaalspecialist BlacKKite vertaalt uw Engelse handleiding in correct en prettig leesbaar Nederlands.


5.00 uit 5  (7 reviews)

Logo ProZ.com, vertalerscommunity

Het belang van een handleidingvertaling

Omdat handleidingen fundamentele instructies bevatten en gebruikers attenderen op veiligheidsvoorschriften en veiligheidsrisico's, zijn ze een belangrijk onderdeel van producten diensten.

U doet er dan ook goed aan uw Engelse handleiding naar het Nederlands te laten vertalen door een technisch expert, zodat de vertaling voldoet aan dezelfde hoogwaardige standaard als het origineel.

wat is eigenlijk een handleiding?

Wat u kunt verwachten van de handleidingvertaling

Interesse om uw handleiding te vertalen van Engels naar Nederlands? BlacKKite behandelt uw vertaalverzoek nauwkeurig, efficiënt en transparant.

Wat u krijgt:

  • Vertaling uit 100% mensenwerk.
  • Behoud van oorspronkelijke opmaak en bestandsformaat.
  • Kwaliteitsborgingsproces met 1 redactieronde.
  • Bedrijfseigen woordenlijst.
  • Vertaalgeheugen beschikbaar voor volgend werk.

bekijk beoordelingen

Gebruiksaanwijzing vertalen industriële apparatuur

Voor handleidingen voor industriële apparatuur gelden vaak net even andere eisen dan voor die van consumentenproducten. Gezien de aard en opbouw van industriële machines zijn deze handleidingen voorzien van uitgebreide veiligheidsinformatie. Bovendien zijn gebruiksaanwijzingen voor industriële apparatuur vaak geschreven in simplified technical English (STE).

Gebruiksaanwijzing vertalen conform EU-richtlijnen

Bij het vertalen van handleidingen van Engels naar Nederlands volgt BlacKKite de richtlijnen van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie.

Voor veel productcategorieën stelt de EU wettelijke vertaaleisen voor items zoals technische instructies en gebruiksaanwijzingen. Voor risicovolle producten, zoals industriële machines, eist de EU minimaal een vertaling van de gebruiksaanwijzing in de taal of talen van de EU-lidstaat waarin het product wordt aangeboden.

Compliance met EU-richtlijnen

Met een Nederlandse vertaling voldoet u met uw handleiding aan de EU-richtlijnen en voorkomt u schadeclaims. Bovendien vermindert u met een vakkundig vertaalde Engelse handleiding de druk op uw helpdesk!


Wanneer een oorspronkelijke gebruiksaanwijzing in de officiële taal of talen van het land van gebruik ontbreekt, moet een vertaling in die taal of talen worden verstrekt door de fabrikant of diens gemachtigde, dan wel door degene die de machine in het bewuste taalgebied introduceert.

Machinerichtlijn 2006/42/eg, Bijlage I, punt 1.7.4. 'Gebruiksaanwijzing'

Handleiding vertalen uitbesteden?

Een handleiding vertalen van Engels naar Nederlands? Als importeur of retailer bent u vaak afhankelijk van leveranciers en fabrikanten voor de Nederlandse vertaling van een handleiding.

Door het vertaalproces zelf uit te besteden, vergroot u uw concurrentievoordeel en overtreft u de verwachting van uw klanten.

  • Wat kost het om een handleiding te vertalen?

    Offerte zonder kosten, verplichtingen & spam

Benieuwd naar de kosten voor het vertalen van een Engelse handleiding? BlacKKite rekent een transparante woordprijs op basis van het woordaantal van de brontekst.

Vul de prijscalculator in en krijg direct een prijsindicatie, of vraag een offerte aan en ontdek hoe u de concurrentie voorblijft met een professioneel vertaalde handleiding.

vraag offerte aan