Handleiding vertalen Engels-Nederlands

Wilt u een gebruiksaanwijzing vertalen van Engels naar Nederlands en zoekt u een goede vertaler Engels-Nederlands?

Gediplomeerd technisch vertaler BlacKKite vertaalt uw Engelse handleiding in correct en prettig leesbaar Nederlands.


5.00 uit 5  (7 reviews)

Logo ProZ.com, vertalerscommunity

Het belang van handleidingvertalingen

Omdat handleidingen fundamentele instructies bevatten en gebruikers attenderen op veiligheidsvoorschriften en veiligheidsrisico's, vormen ze een belangrijk onderdeel van uw product of dienst.

U doet er dan ook goed aan uw Engelse handleiding naar het Nederlands te laten vertalen door een technisch expert, zodat de vertaling voldoet aan dezelfde hoogwaardige standaard als het origineel.

lees beoordelingen

Wat kunt u verwachten van een handleidingvertaling?

Interesse om uw handleiding te vertalen van Engels naar Nederlands? BlacKKite behandelt uw vertaalverzoek nauwkeurig, efficiënt en transparant.

Wat u krijgt:

  • Vertaling uit 100% mensenwerk
  • Behoud van oorspronkelijke opmaak en bestandsformaat
  • Kwaliteitsborgingsproces met 1 redactieronde
  • Bedrijfseigen woordenlijst
  • Vertaalgeheugen beschikbaar voor volgend werk

bekijk beoordelingen

Handleiding vertalen industriële apparatuur

Voor handleidingen voor industriële apparatuur gelden vaak net even andere eisen dan voor die van consumentenproducten. Gezien de aard en opbouw van industriële machines zijn deze handleidingen voorzien van uitgebreide veiligheidsinformatie. Bovendien zijn gebruiksaanwijzingen voor industriële apparatuur vaak geschreven in simplified technical English (STE).

Handleiding conform EU-richtlijnen

Bij het vertalen van handleidingen van Engels naar Nederlands volgt BlacKKite de richtlijnen van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie.

Voor veel productcategorieën stelt de EU wettelijke vertaaleisen voor items zoals technische instructies en gebruiksaanwijzingen. Voor risicovolle producten, zoals industriële machines, eist de EU minimaal een vertaling van de gebruiksaanwijzing in de taal of talen van de EU-lidstaat waarin het product wordt aangeboden.

Compliance met EU-richtlijnen

Met een Nederlandse vertaling voldoet u met uw handleiding aan de EU-richtlijnen en voorkomt u schadeclaims. Bovendien vermindert u met een vakkundig vertaalde Engelse handleiding de druk op uw helpdesk!


Wanneer een oorspronkelijke gebruiksaanwijzing in de officiële taal of talen van het land van gebruik ontbreekt, moet een vertaling in die taal of talen worden verstrekt door de fabrikant of diens gemachtigde, dan wel door degene die de machine in het bewuste taalgebied introduceert.

Machinerichtlijn 2006/42/eg, Bijlage I, punt 1.7.4. 'Gebruiksaanwijzing'

Handleiding vertalen uitbesteden?

Een Engelse handleiding vertalen voor de Nederlandse markt? Als importeur of retailer bent u vaak afhankelijk van leveranciers en fabrikanten voor de Nederlandse vertaling van een handleiding.

Door het vertaalproces zelf uit te besteden, vergroot u uw concurrentievoordeel en overtreft u de verwachting van uw klanten.

  • Direct een prijsindicatie voor vertaling

    Geen kosten, geen verplichtingen & geen spam

Vul de prijscalculator in en krijg direct een prijsindicatie of vraag een offerte aan en ontdek hoe u de concurrentie voorblijft met een professioneel vertaalde handleiding van Engels naar Nederlands.

vraag offerte aan