Contentconsolidatie en optimalisatie

In de evolutie van uw producten en diensten, groeit de content mee. Documentatie kan hierdoor na verloop van tijd gaan aanvoelen als een opeenstapeling van losse eindjes.

Laat die kennis, talent en ervaring niet verloren gaan! Contentconsolidatie is een fantastische nieuwe manier voor bedrijven om bestaande, verouderde Nederlandstalige content opnieuw effectief in te zetten.

Wat is contentconsolidatie?

Bij contentconsolidatie distilleert een editor de essentiële kennis en informatie uit bestaande, verouderde content en integreert die tot fonkelnieuwe, effectieve bedrijfsdocumentatie.

Het proces begint met een grondige analyse van de bestaande, verouderde content om te bepalen welke delen opnieuw kunnen worden gebruikt, welke delen moeten worden bijgewerkt en welke delen moeten worden afgedankt of vervangen.

Na de analysefase worden de essentiële elementen uit de bestaande content gedistilleerd en geïntegreerd tot nieuwe en unieke content.

De nieuwe content wordt vervolgens bijgewerkt. Dit kan betekenen dat relevante informatie wordt toegevoegd, dat delen worden herschreven, en dat de content opnieuw wordt georganiseerd om de indeling overzichtelijker en gebruiksvriendelijker te maken.


Teksten die niet direct geschikt zijn voor publicatie vormen vrijwel altijd een prima basis voor professionele content.

Erwin van Wouw - Technisch schrijver en vertaler

Met behoud van vakkennis herschreven teksten

Niet tevreden over de kwaliteit van uw bestaande bedrijfsteksten? Hebt u geen idee hoe u orde kunt scheppen in uw verzamelde documentatie?

Passende content lost problemen op en beantwoordt vragen die leven bij uw beoogde publiek. U laat ermee zien dat u uw doelgroep begrijpt en biedt meerwaarde als vakexpert.

BlacKKite verheldert en verrijkt uw teksten op basis van uw wensen en verbetert de leesbaarheid en effectiviteit aanzienlijk.

 •   en heldere formulering
 •  Consistente eigen
 •  Hogere door verbeterde leesbaarheid
 •  Makkelijk teksten
 •   voor de belangrijkste trefwoorden

Werkwijze contentconsolidatie

In drie eenvoudige stappen naar de ideale content! Ik schrijf een concepttekst op basis van uw bronteksten en wensen. Vervolgens scherp ik in twee correctieronden de tekst aan op basis van uw feedback.

1. Conceptversie

 • Na opdrachtverlening stuurt u uw bronteksten en verschaft u informatie over onder meer de gewenste stijl, toon en lengte van de nieuwe tekst.
  Invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten!
 • Ik bestudeer uw bestaande teksten en onttrek hieruit de waardevolle vakkennis.
 • U ontvangt een conceptversie van de op basis van uw wensen herschreven content.

2. Proefversie

 • U leest de conceptversie en geeft feedback aan de hand van een formulier met meerkeuzevragen.
 • Ik pas uw tekst aan op basis van uw feedback en lever een proefversie.

3. Definitieve versie

 • Op basis van de proef kunt u laatste wijzigingen aandragen.
 • Ik finetune de proef op basis van uw feedback en zet de laatste puntjes op de i.
 • U ontvangt de definitieve versie van uw tekst.

Ook interesse om uw content te laten consolideren en optimaliseren? Vul dan het offerteformulier in of bekijk de tarieven voor meer informatie.

vraag offerte aan